Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-07-2017

  21-07-2017

  L'Hdigital et refresca l'estiu

  Mitjans de Comunicació L'H

 • Video: 21-07-2017

  21-07-2017

  Televisió L'Hospitalet et refresca l'estiu

  Mitjans de Comunicació L'H

 • Video: 20-07-2017

  20-07-2017

  Recepció a l'atleta Maria Vicente, or al mundial d'Heptatló júnior

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 18-07-2017

  18-07-2017

  Els Mitjans de Comunicació et refresquen l'estiu

  Promoció estiu 2017

 • Video: 17/07/2017

  17/07/2017

  Assessorament de llogaters a Santa Eulàlia

  Noticia de L'Informatiu

 • Video: 17/07/2017

  17/07/2017

  On van els hospitalencs de vacances?

  Noticia de L'Informatiu

Els treballadors del Metro posen fi a la vaga

Davant la proposta de mediació feta per la Generalitat

Novament, empat tècnic del Ple davant una moció de rebuig al Referèndum

Crítiques per la contractació de personal directiu vinculat al PSC

El Ple aprova un paquet de mesures contra l'incivisme al parc dels Ocellets

Pas definitiu per instaurar la figura del Síndic de Greuges de L'H

Dos detinguts a L'H en relació a la guerra de bandes dominicanes

Per tres homicidis a Sant Joan Despí i al Prat

El Centre d'Esports L'Hospitalet presenta la nova vestimenta

La marca Hummel equiparà als riberencs

 • S'aprova la Renda Garantida de Ciutadania

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 05. 2017

S'aprova la Renda Garantida de Ciutadania

Un dels promotors, l'exregidor de L'H, Jaume Botey, la considera "un pas importantíssim"

El Parlament ha aprovat la Renda Garantida de Ciutadania, una nova prestació social adreçada a famílies en situació més vulnerable. Així, les famílies d'un sol membre rebran 550 euros i les de dos membres, 813 euros. Per cada fill, fins a un màxim de tres, es percebran 75 euros. Aquesta nova prestació entrarà en vigor a partir del setembre i serà compatible amb d'altres cobertures socials.

Es preveu que més de 29.000 persones i que actualment perceben els 426 euros de la Renda Mínima d'Inserció rebin aquesta nova prestació, a les quals es podrien afegir altres 7.000 persones que la podran sol•licitar com a complement a un sou que estigui per sota d'aquest llindar mínim.

Els 550 euros de referència per a nuclis familiars d'un sol membre previstos a la Renda Garantida de Ciutadania representen el 85% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya. No obstant, l'objectiu és que l'any 2020 s'assoleixi el 100% d'aquest índex, cosa que suposaria 664 euros per a famílies d'un sol membre, 955 per a famílies de dos membres i 100 euros per cada fill.  

Tot això serà possible gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular, un dels promotors de la qual ha estat l'exregidor de L'Hospitalet i membre del Centre d'Estudis de L'H, Jaume Botey, que ha destacat que aquesta mesura que s'ha adoptat a Catalunya és pionera i "és un pas importantíssim", tot i que també ha recordat que les estadístiques que indiquen que "el 29% dels catalans estan al llindar o per sota de la pobresa i encara hi ha 225.000 famílies amb tots els membres a l'atur".

Segons Botey, "no es pot admetre que una societat rica i opulenta com la nostra mantingui aquestes taxes de pobresa" i ha puntualitzat que la Renda Garantida de Ciutadania és encara més necessària si es té en compte "arran de la crisi econòmica s'han incrementat moltíssim les diferències entre rics i pobres".

La Taula del Tercer Sector Social, que agrupa més de 3.000 entitats, creu que la Renda Garantida de Ciutadania ha de ser una eina per lluitar contra la pobresa i atendre sectors vulnerables.

L'entitat educativa Nou Quitxalles, que te diversos programes d'atenció a infants i joves amb risc d'exclusió social a L'Hospitalet, ha valorat molt positivament aquest acord però amb matissos. Jose Carlos González, director de Nou Quitxalles, ha assenyalat que "es una mesura positiva però no podem abaixar la guàrdia en quan a continuar amb les reivindicacions per reclamar un mercat laboral de qualitat que permeti recuperar a molts aturats la propietat de la seva vida".

La renda garantida serà compatible amb les ajudes derivades de la llei de dependència, les que reben les famílies monoparentals amb contracte a temps parcial i les beques de transport i menjador escolar. Serà revisable anualment i anirà lligada a un pla d'inserció social o d'ocupació.

El departament de Treball de la Generalitat preveu que la dotació pressupostària actual, al voltant dels 200 milions d'euros, s'incrementarà de forma notable i se situarà entre 500 i 600 milions d'euros.