Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18-01-2018

  18-01-2018

  Taquilla Inversa - Entrevista a Gerard Jofra que parla de Inèdits ReEugenio

  Entrevista i acústic de Ricky Fargas, Al Bareto, Hospisona 2017, Zurik, Reketepizza i llibres

 • Video: 18-01-2018

  18-01-2018

  Estudiants universitaris acompanyen alumnes 2n ESO

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 17-01-2018

  17-01-2018

  Aula L'H 17 gener - La Unitat d'Educació Compartida de l'Esclat

  I també, ApS de l'Eduard Fontseré al Pont de Matacavalls

 • Video: 17-01-2018

  17-01-2018

  Remodelació carrer Príncep de Bergara

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 16-01-2018

  16-01-2018

  El Circ del Sol aterra a L'Hospitalet

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 15-01-2018

  15-01-2018

  Finalitzen les obres de la Rambla Catalana

  Notícia de L'Informatiu

Estudiants universitaris apadrinaran alumnes de l'ESO de la Florida

Per motivar-los envers els estudis i oferir-los referents positius

El debut esperat de Pioners a la Sèrie A

Aquesta temporada els hospitalencs retornen a la màxim categoria del futbol americà

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 05. 2017

S'aprova la Renda Garantida de Ciutadania

Un dels promotors, l'exregidor de L'H, Jaume Botey, la considera "un pas importantíssim"

El Parlament ha aprovat la Renda Garantida de Ciutadania, una nova prestació social adreçada a famílies en situació més vulnerable. Així, les famílies d'un sol membre rebran 550 euros i les de dos membres, 813 euros. Per cada fill, fins a un màxim de tres, es percebran 75 euros. Aquesta nova prestació entrarà en vigor a partir del setembre i serà compatible amb d'altres cobertures socials.

Es preveu que més de 29.000 persones i que actualment perceben els 426 euros de la Renda Mínima d'Inserció rebin aquesta nova prestació, a les quals es podrien afegir altres 7.000 persones que la podran sol•licitar com a complement a un sou que estigui per sota d'aquest llindar mínim.

Els 550 euros de referència per a nuclis familiars d'un sol membre previstos a la Renda Garantida de Ciutadania representen el 85% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya. No obstant, l'objectiu és que l'any 2020 s'assoleixi el 100% d'aquest índex, cosa que suposaria 664 euros per a famílies d'un sol membre, 955 per a famílies de dos membres i 100 euros per cada fill.  

Tot això serà possible gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular, un dels promotors de la qual ha estat l'exregidor de L'Hospitalet i membre del Centre d'Estudis de L'H, Jaume Botey, que ha destacat que aquesta mesura que s'ha adoptat a Catalunya és pionera i "és un pas importantíssim", tot i que també ha recordat que les estadístiques que indiquen que "el 29% dels catalans estan al llindar o per sota de la pobresa i encara hi ha 225.000 famílies amb tots els membres a l'atur".

Segons Botey, "no es pot admetre que una societat rica i opulenta com la nostra mantingui aquestes taxes de pobresa" i ha puntualitzat que la Renda Garantida de Ciutadania és encara més necessària si es té en compte "arran de la crisi econòmica s'han incrementat moltíssim les diferències entre rics i pobres".

La Taula del Tercer Sector Social, que agrupa més de 3.000 entitats, creu que la Renda Garantida de Ciutadania ha de ser una eina per lluitar contra la pobresa i atendre sectors vulnerables.

L'entitat educativa Nou Quitxalles, que te diversos programes d'atenció a infants i joves amb risc d'exclusió social a L'Hospitalet, ha valorat molt positivament aquest acord però amb matissos. Jose Carlos González, director de Nou Quitxalles, ha assenyalat que "es una mesura positiva però no podem abaixar la guàrdia en quan a continuar amb les reivindicacions per reclamar un mercat laboral de qualitat que permeti recuperar a molts aturats la propietat de la seva vida".

La renda garantida serà compatible amb les ajudes derivades de la llei de dependència, les que reben les famílies monoparentals amb contracte a temps parcial i les beques de transport i menjador escolar. Serà revisable anualment i anirà lligada a un pla d'inserció social o d'ocupació.

El departament de Treball de la Generalitat preveu que la dotació pressupostària actual, al voltant dels 200 milions d'euros, s'incrementarà de forma notable i se situarà entre 500 i 600 milions d'euros.