Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 17-11-2017

  17-11-2017

  La Farga acull Yomo, tecnologia divulgativa per a joves

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 17-11-2017

  17-11-2017

  Xerrada sobre el càncer de pròstata

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 16-11-2017

  16-11-2017

  Jornada formativa d'atenció a la dependència

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 15-11-2017

  15-11-2017

  Aula L'H 15 nov. - Els nous tàndems de ciència divertida

  I també, jornada lúdico matemàtica i recomanacions de llibres de l'escola Pep Ventura

 • Video: 15-11-2017

  15-11-2017

  3a Jornada Lúdico Matemàtica

  Clip del programa Aula L'H

 • Video: 14-11-2017

  14-11-2017

  Inauguració de l'Smart City Expo a Fira Granvia

  Notícia de L'Informatiu

L'Ajuntament premia els comerços pel servei i dedicació al llarg dels anys

Un total de 16 comerços de L'Hospitalet seran guardonats

Dues-centes persones han participat en una Xocolatada per omplir la Caixa Solidària

Organitzada pel PDeCat, a favor dels polítics empresonats

La Farga acollirà el programa de tecnologia divulgativa per a joves del Mobile

El YoMo preveu la presència de 15.000 joves i educadors

El projecte del camp de futbol del parc de la Torrassa, en marxa

La futura instal·lació esportiva ocuparà prop de 7.000 metres quadrats

Les candidatures pel 21D, enllestides

La consellera empresonada Meritxell Borràs no anirà a la llista de Puigdemont

L'Hospi de Bàsquet vol conquerir Alacant

Els de Jorge Tarragona visiten la pista del segon classificat, l'Alacant

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 05. 2017

S'aprova la Renda Garantida de Ciutadania

Un dels promotors, l'exregidor de L'H, Jaume Botey, la considera "un pas importantíssim"

El Parlament ha aprovat la Renda Garantida de Ciutadania, una nova prestació social adreçada a famílies en situació més vulnerable. Així, les famílies d'un sol membre rebran 550 euros i les de dos membres, 813 euros. Per cada fill, fins a un màxim de tres, es percebran 75 euros. Aquesta nova prestació entrarà en vigor a partir del setembre i serà compatible amb d'altres cobertures socials.

Es preveu que més de 29.000 persones i que actualment perceben els 426 euros de la Renda Mínima d'Inserció rebin aquesta nova prestació, a les quals es podrien afegir altres 7.000 persones que la podran sol•licitar com a complement a un sou que estigui per sota d'aquest llindar mínim.

Els 550 euros de referència per a nuclis familiars d'un sol membre previstos a la Renda Garantida de Ciutadania representen el 85% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya. No obstant, l'objectiu és que l'any 2020 s'assoleixi el 100% d'aquest índex, cosa que suposaria 664 euros per a famílies d'un sol membre, 955 per a famílies de dos membres i 100 euros per cada fill.  

Tot això serà possible gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular, un dels promotors de la qual ha estat l'exregidor de L'Hospitalet i membre del Centre d'Estudis de L'H, Jaume Botey, que ha destacat que aquesta mesura que s'ha adoptat a Catalunya és pionera i "és un pas importantíssim", tot i que també ha recordat que les estadístiques que indiquen que "el 29% dels catalans estan al llindar o per sota de la pobresa i encara hi ha 225.000 famílies amb tots els membres a l'atur".

Segons Botey, "no es pot admetre que una societat rica i opulenta com la nostra mantingui aquestes taxes de pobresa" i ha puntualitzat que la Renda Garantida de Ciutadania és encara més necessària si es té en compte "arran de la crisi econòmica s'han incrementat moltíssim les diferències entre rics i pobres".

La Taula del Tercer Sector Social, que agrupa més de 3.000 entitats, creu que la Renda Garantida de Ciutadania ha de ser una eina per lluitar contra la pobresa i atendre sectors vulnerables.

L'entitat educativa Nou Quitxalles, que te diversos programes d'atenció a infants i joves amb risc d'exclusió social a L'Hospitalet, ha valorat molt positivament aquest acord però amb matissos. Jose Carlos González, director de Nou Quitxalles, ha assenyalat que "es una mesura positiva però no podem abaixar la guàrdia en quan a continuar amb les reivindicacions per reclamar un mercat laboral de qualitat que permeti recuperar a molts aturats la propietat de la seva vida".

La renda garantida serà compatible amb les ajudes derivades de la llei de dependència, les que reben les famílies monoparentals amb contracte a temps parcial i les beques de transport i menjador escolar. Serà revisable anualment i anirà lligada a un pla d'inserció social o d'ocupació.

El departament de Treball de la Generalitat preveu que la dotació pressupostària actual, al voltant dels 200 milions d'euros, s'incrementarà de forma notable i se situarà entre 500 i 600 milions d'euros.