Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 14-12-2017

  14-12-2017

  Campanya eleccions al Parlament 2017

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 14-12-2017

  14-12-2017

  Nou escorcoll a Unipost

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 13-12-2017

  13-12-2017

  Campanya eleccions al Parlament 2017

  Notícia de L'Informatiu

 • Video:

  Campanya eleccions al Parlament 2017

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 11/12/2017

  11/12/2017

  Campanya eleccions al Parlament 2017

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 11/12/2017

  11/12/2017

  No més Blocs engega una iniciativa per l'entrada en campanya del PDU

  Noticia de L'Informatiu

El Torrons Vicens CB L'Hospitalet trenca la bona ratxa

Després de sis partits sense perdre, l'Hospi cau davant el Canoe (75-69)

L'Hospi es retroba a si mateix i goleja al Palamós

Contundent victòria dels homes de Xavi Molist per 5-1

Forcadell i Simó fan una crida a recuperar la dignitat

Les JERC creuen que si guanya "el bloc del 155" hi haurà més repressió

L'Hospi obligat a guanyar

Els de Xavi Molist fa cinc partits que no sumen 3 punts

 • El Ple aprova el planejament per construir l'Escola Paco Candel

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 10. 2017

El Ple aprova el planejament per construir l'Escola Paco Candel

Residència d'estudiants i centre de formació de videojocs, en tràmit

El Ple municipal va aprovar inicialment el pla urbanístic per a la construcció de l’edifici de l’Escola Paco Candel, amb previsió de que pugui ampliar-se per acollir secundària. Durant la sessió també es van iniciar els tràmits per fer una residència d’estudiants a Collblanc-la Torrassa i un centre formatiu universitari de programació de videojocs a l’antiga fàbrica Germans Albert.

Bona notícia per a la comunitat educativa de l’Escola Paco Candel de Santa Eulàlia que des que va obrir portes imparteix classe en barracots. El Ple va aprovar de forma provisional en la sessió d’octubre el Pla especial de concreció de l’escola, que la Generalitat ha de construir al carrer de l’Aprestadora.

El text aprovat contempla construir un edifici per impartir educació d’infantil i primària i permet, segons l’evolució de la demanda, poder ampliar-lo per impartir també secundària. El nou edifici s’ubicarà al solar on ara hi ha els barracots, de propietat municipal i 5.000 metres quadrats.

La construcció serà de planta baixa més dues plantes i una superfície total de 3.400 metres quadrats. El pressupost, que ha d’assumir la Generalitat, és de 3,2 milions d’euros. Tots els grups municipals van donar suport al projecte i es van felicitar de l’avenç en la construcció de l’escola.

Residència d’estudiants i formació en videojocs
Un altre dels acords destacats del Ple va ser l’aprovació del planejament d’una residència per a estudiants al Collblanc-la Torrassa, entre els carrers de Ferran i Clua, del Progrés, de Pujós i de Fortuny. El solar, de 1.222 metres quadrats, és de propietat privada i acollirà un edifici de quatre plantes, amb serveis comuns i habitacions individuals, dobles i dobles amb cuina.

El promotor del projecte és l’empresa Collblanc Student Housing SL, en conveni amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). El projecte comunicarà els carrers de Pujós i de Fortuny i la plaça del Mercat de Collblanc amb una plaça de nova creació on s’hi troba l’aparcament municipal.

I encara en el capítol de projectes futurs, la sessió va donar el vistiplau al canvi d’ús per a equipament docent de l’antiga fàbrica tèxtil Germans Albert, del carrer Rodés. Un centre de formació privat lligat a la universitat ha presentat un projecte per ubicar en aquest edifici patrimonial un equipament formatiu dedicat a programació de videojocs.

Aquests dos projectes van aixecar les protestes d’alguns grups de l’oposició que demanaven equipaments públics en aquests emplaçaments.

Mocions aprovades
- Rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i reconeixement a la tasca dels cossos de seguretat i d’emergència (Presentada per PSC, Cs, CV-EUiA-Pirates, ERC i PDeCAT-CiU)
- Condemna a la brutalitat policial de l’1 d’octubre, contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i per la recerca del diàleg per solucionar el futur del país (Aprovada parcialment. Presentada per ICV-EUiA-Pirates, ERC, PDeCAT-CiU i CUP-PA)
- Suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat (Aprovada parcialment. Presentada per PP)

Presència ciutadana
A la sessió del Ple van assistir diferents col·lectius ciutadans tot i que no van prendre la paraula. Membres de la PAH Ciutat de L’Hospitalet, membres de l’ANC que reclamen la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i veïns de Can Serra que demanen que no es posin en marxa les zones verdes i blaves d’aparcament al barri i que estan recollint signatures per aconseguir-ho.